SortedTable in ostale malenkosti

Vem, da obstaja že kup javascriptov, ki spremenijo navadno tabelo v nekaj bolj uporabnega. Pa to ne pomeni, da ne smem izumljati kolesa že n-tič zapored. No ja, se zgodi. Pomoje stvar dela kar solidno.

Več kot razmišljam, bolj mi je jasno, da bo za Web 2.0 potrebno najti drugo besedo. Dejansko jo že preveč uporabljam in se sam sebi gabim. Kot je povedal Joel je zadeva namreč a big, vague, nebulous cloud of pure architectural nothingness. Ampak je pa edina beseda s katero lahko opišem kup spletnih aplikacij, ki trenutno rastejo kot gobe po dežju.

Zadnje čase sicer uletava polno nekih javascript jobov. Nažalost je moj čas blazno omejen, tako da se išče kdo, ki bi kakšnega prevzel. Vse se močno nanaša na clientside DOM manipulacije. Here goes:

  1. Javascript risalnik, ki dela tekoče, izpljune pa neke vrste binary rezultat, s katerim se da na serverju zgenerirat bitmap. Mogoče še bolj funky bi blo, če bi lahko dobil tut vektorske podatke za generiranje SVGjev?
  2. Clientside DOM manipulacije, ki bodo iz obstoječe vsebine določene spletne strani naredile čudo zmešnjave, zgenerirale nove navigacije in prezentacije vsebine. Navkljub smellu po codemonkeyizmu sumim, da je stvar zanimiva.

Če koga zanima sprejemam predloge (lahko predlagate tut kolega) na javascript at friedcellcollective dot net. Mimogrede, ne gre za brezplačne usluge ampak za slavo in denar.

4 thoughts on “SortedTable in ostale malenkosti

  1. Zanimiva reč (mmg, v Safariju mi ne dela čisto OK). Edino sortiranja v Description stolpcu ne razumem. Mislim, ne prepoznam vzorca.

    Stolpec Title pa zelo dobro demonstrira težave s sortiranjem nizov, v katerih se pojavijo številke. To, kar je človeško intuitivno (da 10 sledi 9 in ne 1) pač ni rezultat preprostega primerjanja nizov.

    To seveda ni unikatno tvoj problem, ampak problem celotne softverske industrije zadnjih 20 let.

    P.S: Sam se zaenkrat čisto uspešno izogibam izrazu web2.0. Mogoče zato, ker ne vidim toliko novega kot ostali?

  2. Hja, sortiranje v stolpcu description je case sensitive. Tisto v stolpcu title zaradi axis=”string” ni. Glede sortiranja pa winxp zadevo reši super, težava je samo v tem, da je tak compare blazno težek za browser in zato verjetno nima smisla.

  3. Ma, hec je, da pri meni ni. Pri meni gre bodisi: Description 7, description 2, Description 8 (wtf?)

    Ali pa Description 11, description 6, Description 5. Tudi ni prav.

    Glede stringov pa vem ja. Saj pravim, problem celotne industrije.

  4. Ja, compare je bil broken. Sem popravil in dodal še en mali lame “smartcompare”, ki string razseka na besede in potem pravilno razvrsti 10 za 9 in ne za 1. Moram popravt še obnašanje v nonwindows browserjih…

    Sicer pa je z Web 2.0 najlažje opisat spletne aplikacije, ki imajo drugačen fokus, kot so jih imele do pred kratkim.

Comments are closed.