Spletne urice #212: Spletno iskanje / The State of the Web Search

7. 11. 2012 ob 19:15, Kiberpipa, Ljubljana

Predavanje bo v angleščini. The talk will be presented in english.

Spletno iskanje se spreminja – priporočila prijateljev so vedno bolj pomembna, vedno več se išče preko mobilnih naprav, Google pa ni več le posrednik temveč tudi destinacija. Vse to zelo vpliva na uporabnike, avtorje vsebin, SEO panogo in tudi na velike igralce na področju iskanja.

Dušan bo v predavanju predstavil sveže novice in uvide v stanje spletnega iskanja, ki jih je pridobil z obiskom konference o iskalniških tehnologijah SIGIR v Portlandu, ki so se je udeležili nekateri najpomembnejši igralci te panoge.

Predava Dušan Omerčević, VP engineering @ Zemanta.

Web Search is going through big changes. Social recommendations are gaining in importance, mobile is rising, and Google is no longer just a proxy, but increasingly also a destination. Implications for users, content creators, SEO industry (including Zemanta), and Google itself will be momentous.

In this talk you can expect to hear some fresh information and insights about the state of the web search acquired at SIGIR in Portland that was attended by some of the most important people in search industry.

Presented by Dušan Omerčević, VP engineering @ Zemanta.