Spletne urice #188: Prototipiranje web aplikacij na platformi Groovy on Grails

Spletne urice #188: Prototipiranje web aplikacij na platformi Groovy on Grails

07. 12. 2011 ob 19:00, Kiberpipa, Ljubljana

Predavatelj bo predstavil, kako iz ideje čim hitreje in s čim manj stroški razviti delujoč prototip spletne aplikacije. Krajši del predavanja bo namenjen splošnim principom prototipiranja, glavnina pa se bo osredotočila na pristop s platformo Groovy on Grails ter platformsko neodvisnimi pripomočki, kot je recimo Twitterjev Bootstrap.

Groovy on Grails je ogrodje za izdelavo spletnih aplikacij, ki temelji na Javi in platformi Spring. V kratkem lahko pričakujemo izid verzije 2.0, ki prinaša nekaj dobrodošlih novosti. Predavatelj bo v uvodu na kratko osvežil znanje o Grailsih ter predstavil omenjene novosti iz nove verzije.

Pomemben steber te platforme predstavlja kopica obstoječih pluginov, a je ločiti seme od plevela včasih težko – predavatelj bo omenil nekaj koristih Grails pluginov, ki nam lahko tako pri prototipiranju kot pri običajnem razvoju aplikacij marsikaj olajšajo.

Gregor Petrin se pri podjetu Razum zadnjih 6 let ukvarja z razvojem spletnih aplikacij, od tega 2 leti na platformi Groovy on Grails.

One thought on “Spletne urice #188: Prototipiranje web aplikacij na platformi Groovy on Grails

  1. Dragi #wwwh,

    v skoraj vseh najavah zadnje čase imate napisano ‘Kiberpipra’ namesto ‘Kiberpipa’.

    You know what to do. :)

    lp

Comments are closed.