Spletne urice #15: Merjenje obiskanosti spletnih strani

18.1. 2006 ob 19:00, Kiberpipa

Radovednost ponosnih lastnikov prvih spletnih prestavitev se je s pojavom spletnega oglasevanja sprevrgla v pravo bitko za obiskovalce. Kljub temu, da so internet zaradi njegovega tehnološkega ozadja večkrat omenjali kot enega izmed najbolj merljivih medijev, se vedno znova pojavlja vprašanje ali lahko in v kakšni meri je sploh mogoče iz analize “tehničnih”, kvantitativnih podatkov sklepati na dejanske obiskovalce? Kako je mogoče da medij sam sebi meri doseg? In zakaj še vedno merimo spletno obiskanost tudi s pomočjo anketiranja? Sprehodili se bomo čez osnove tehničnih, anketnih in kombiniranih pristopov k štetju števila obiskovalcev na spletnih straneh in si ogledali nekaj izsledkov zadnjih raziskav v slovenskem spletnem prostoru.

Predavatelj: Gašper Koren, občasni sodelavec projekta RIS – Raba interneta v Sloveniji.

6 thoughts on “Spletne urice #15: Merjenje obiskanosti spletnih strani

  1. Zdravo. Se je na predavanje potrebno prijaviti/najaviti? In pa če se že govori o obiskanosti strani, kakšna je obiskanost predavanj? Pardon, spletnih uric :)

  2. Ne, vstop je popolnoma prost in neoviran :)

    Obiskanost pa je odvisna od teme, termina in luninih men. V splošnem pa niha med 10 in 50 (kaj več prostor itak ne zmore).

Comments are closed.