Monthly Archives: December 2007

Spletne urice #67: Zemanta – Ljubljana, London, svet!

19.12.2007 ob 19:00, Kiberpipa, Ljubljana

Predstavljajte si tole: 6 fantov, severozahodno predmestje Londona, trije meseci, kup računalnikov in vizija. Kupi svetovalcev, upravljalcev tveganega kapitala in dostop do najbolj hot podjetij na tej strani atlantika.

Se lahko iz tega kaj izcimi? Gre za brco v prazno? Lahko iz te moke kruh nastane? In kaj ima vse to za opravit z blogi? Pa še nekaj o Zemantinih tehnologijah, web3.0 in kak demo. Predava Andraž Tori (Zemanta CTO) s pomočjo članov ekipe.

Spletnim uricam, ki bodo v sredo, 19.12. ob 19h bo sledila zabava. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite, udeležbo pa potrdite na Facebook strani dogodka ali po eletronski pošti na info@zemanta.com.

Spletne urice #66: Pomembna vloga frontend-a spletnih strani

12.12.2007 ob 19:00, Kiberpipa, Ljubljana

Čeprav povprečnemu uporabniku ali naročniku neviden, ima frontend spletne strani pomembno vlogo. Frontend je izvorna koda vseh spletnih predstavitev. Kodo lahko različni brskalniki prikazujejo različno, spletni standardi pa skrbijo, da bi bilo takih primerov čim manj. Beseda bo tekla o tem, kako ponuditi spletne vsebine najširšemu krogu obiskovalcev spletnih strani, ob tem pa biti pozoren še na ostale priboljške, ki jih omogoča standard XHTML Strict; kako se spopasti s težavami, ki nam jih povzročajo interpretacije brskalnikov in kaj imata pri vsem tem še CSS in JavaScript.

Vabljeni na Spletne urice v Kiberpipo v sredo, 12.12. ob 19h. Predava Matjaž Korošec z Renderspacea, ki se s frontend-om ukvarja že več let in je sodeloval pri največjih projektih in ekipah pri nas.

Spletne urice #65: Božični nakupi – spletno nakupovanje pri nas (okrogla miza)

05.12.2007 ob 19:00, Kiberpipa, Ljubljana

Na tokratnih Spletnih uricah bomo pogledali stanje med slovenskimi spletnimi trgovinami. V pogovoru s predstavniki nekaterih bolj znanih slovenskih spletnih trgovin bomo ugotavljali, ali so spletne trgovine že tako pomembne kot v svetu in kako se pripravljajo na najbolj zaposleno obdobje v letu. Zanimalo nas bo tudi, kako in če sploh svoje aktivnosti spodbujajo s trženjem, kaj se jim zdi pri uporabniški izkušnji v spletni trgovini ključno in jim preko vprašanj obiskovalcev povedali, kaj se zdi ključno nam, uporabnikom. Da pa ne bi govorili le o trenutnem stanju bomo, z gosti poskušali napovedati smeri razvoja spletnega nakupovanja.

Okroglo mizo bo vodil Martin Kalar (oglasevanje.com), sodelujoči pa bodo Matej Butala (igabiba), Aljoša Domijan (enaa) in Jugoslav Petkovič (mimovrste).